Плава птица

Шта је то чурчхела? Колико брзо се креће муња? Колико језика је говорио Толкин? Одговоре на ова и још многа питања, откријте у шестој епизоди 14. сезоне "Плаве птице", у суботу, 1. децембра, у 12:05, на Првом програму РТС-а!

У нашој шестој епизоди дочекаће вас нови гости, нови експеримент, а и Осман ће имати ново омиљено пиће. Биће то такозвани смути, који је он сам, лично смутио. Али пошто Борка зна за ону стару добру изреку "смути, па проспи", предвидеће да ће се баш то и десити. На сву срећу, наша драга госпођа Ж и за ово ће имати решење.

Овога пута одлетећемо у државу Грузију. Открићемо какве слаткише једу Грузијци, где најчешће скијају и још много тога. А наш нови гост откриће нам и штошта о свом необичном занимању. Он се зове Миле Муња и, као што му и надимак каже, он је електричар за муње.

По жељи наших другарића, угостићемо каратисте из Спортског центра "Сунце". Они ће нам се представити катама, али ће нам и испричати по нешто о овом спорту. Биће ту и наша гусарска посада која наставља свој лов на знање. У овој епизоди ће истраживати Толкина, писца чувене трилогије "Господар прстенова".

Гвозден ће имати нову вежбу, Осман нови експермент, а Господин Џ ће имати и нову питалицу за све нас. Зато не пропустите нашу шесту епизоду, у суботу 1. децембра, у 12:05. на Првом програму Tелевизије Србије.

Уреднице и сценаристкиње емисије су Дуња Петровић и Јелена Попадић Сумић, редитељ Иван Милановић, композитор Драгољуб Илић, аниматор Милош Гојковић, а глумци Борка Томовић, Осман Ахмед, Борис Миливојевић, Андријана Оливерић и наш специјални гост Димитрије Илић.

Лет, лет!

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Плава птица Плава птица

Аутор:
РТС

Плава птица и даље лети сваке суботе у 12:05 на Првом програму Телевизије Србије! Сви другарићи добро знају да у плавоптичастом лету увек могу да уживају у разним авантурама, сазнањима и доброј музици. [ детаљније ]