Плава птица

Шта значи "хакуна матата"? Како се то узгајају пундравци? На коју страну лете шишмиши? Одговоре на ова и још многа питања, откријте у нашој новој епизоди "Плаве птице", у суботу, 15. децембра, у 12.05, на Првом програму РТС-а!

Колико се један велики човек, као што је Осман, плаши једног маленог трна, као што је... малени трн? То ћемо вам открити на самом почетку наше осме епизоде. Али госпођа Ж ће вам открити и нешто много важније - како да извадите тај малени трн ако се случајно убодете на њега.

У овој епизоди одлетећемо заиста далеко, чак у Танзанију. Кроз нови весели сонг сазнаћемо шта значи "хакуна матата" на језику старог племена Масаи, каква је то угали каша и још много занимљивости коју крије ова афричка држава.

Наш специјални гост Лука Несташлуков представиће нам своју фарму. Он на њој узгаја пундравце, бесне глисте, бубице у глави и лептириће у стомаку. Сазнаћемо чиме се ове врсте хране и зашто су уопште важне.

Најмлађи другарићи КУД-а "Абрашевић" одиграће за нас своју омиљену игру, специјално по жељи једне шестогодишње Саре која нам се обратила путем мејла, а наша гусарска посада ће нам овога пута причати о Колумбу.

Гвозден ће имати нову вежбу, Осман нови специјални експермент, а Господин Џ нову питалицу. Зато не пропустите нашу осму епизоду, у суботу 15. децембра, у 12.05. на Првом програму Tелевизије Србије.

Уреднице и сценаристкиње емисије су Дуња Петровић и Јелена Попадић Сумић, редитељ Иван Милановић, композитор Драгољуб Илић, аниматор Милош Гојковић, а глумци Борка Томовић, Осман Ахмед, Борис Миливојевић, Андријана Оливерић и наш специјални гост Александар Меда Јовановић.

Лет, лет!

број коментара 0 Пошаљи коментар
Плава птица Плава птица

Аутор:
РТС

Плава птица и даље лети сваке суботе у 12:05 на Првом програму Телевизије Србије! Сви другарићи добро знају да у плавоптичастом лету увек могу да уживају у разним авантурама, сазнањима и доброј музици. [ детаљније ]