Културни дневник - специјал музика

Специјално издање Културног дневника посвећено је музици и значајним ауторима, темама и догађајима код нас и у свету.

Преносимо атмосферу са првог овогодишњег концерта одржаног на Коларцу, на којем традиционално наступа лауреат ArtLink награде - Најперспективнији млади уметник. Говоримо о  концерту Биље Крстић у Студију 6 Радио Београда. О прошлој години и домаћој поп и рок сцени, за специјално издање Културног дневника говори Петар Јањатовић, рок критичар. Подсећамо вас на темпо музичких догађаја у 2018. Издвајамо најзначајније фестивале, концерте, издања и уметничка имена.

Новогодишњи концерт Бечких филхармоничара је без премца најпопуларнији новогодишњи концерт на свету. Дела музичке династије Штраус директно се преноси у скоро сто земаља широм света. Водимо вас ексклузивно на место где се гламур и магија стварају - на генералну пробу у бечки Музикферајн.

Гост музичког издања Културног дневника је композитор Ивана Стефановић, добитница наше најзначајније - Мокрањчеве награде за радиофонску поему "Велики камен" која је недавно представљена и публици у Немачкој и емитована на радију у Хрватској. Наша гошћа је крајем прошле године награђена "Витезом позива" признањем за појединце који су одговорно и професионално обављали свој посао.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Драгана Пантић
Реализатор: Маја Мандић
Монтажер: Никола Манић и Јована Филиповић

број коментара 0 Пошаљи коментар