Око: Шекуларац - Бели Пеле, Меси пре Месија

О првој великој спортској звезди друге Југославије, о томе како је Милош Црњански по повратку из Лондона побегао од колега писаца у Скадарлију да упозна Драгослава Шекуларца.

За мајстором и гора плаче, каже народна изрека. А он је био највећи мајстор фудбалске игре који се родио на Балкану. Да, имала је Србија Месија много пре Месија или је због много чега на терену и ван њега боље поређење са Марадоном? А шпанска Марка уз вест о смрти написала је да је Драгослав Шекуларац био Бели Пеле.

О првој великој спортској звезди друге Југославије, о томе како је постао највећи, размерама његове популарности и томе зашто су га толико волели; али и томе како је један Милош Црњански по повратку из Лондона побегао од колега писаца у Скадарлију да упозна Драгослава Шекуларца.

Гости емисије:

Душан Маравић, некадашњи фудбаски репрезентативац, саиграч и пријатељ Драгослава Шекуларца

Зоран Славнић, некадашњи кошаркашки репрезентативац и пријатељ Драгослава Шекуларца

Вуле Журић, писац који је за радио адаптирао романе Милоша Црњанског а феноменологију ирационалног објашњава пишући о Црвеној звезди

 

Аутор емисије: Горислав Папић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Око Око

Аутор:
Горислав Папић, Весна Дамјанић, Јелена Обућина, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]