Професионалци: Андреј Мерзликин, глумац

Рођен је 1973 године. Један је од најбољих и најпознатијих руских глумаца. Дипломирао је на Институту за кинематографију Герасимов у Москви, најпрестижнијој руској академији за позориште и филм.

Као студент играо је у филму Како сам провео лето. За улогу у том филму добио је награду на Међународном студентском фестивалу. После дипломирања играо је у међународном позоришном пројекту Хотел Европа на сценама најзначајнијих европских позоришта. Широку популарност стекао је после  улоге Димона у култном руском филму Бумер. У филму Никите Михалкова Варљиво сунце 2 играо је запажену улогу тенкисте Николаја.

Високе глумачке домете потврдио је у ратном спектаклу Тврђава Брест и филму Нећемо се опраштати где је играо главне улоге. Критичари оцењују да је Мерзликин глумац који са подједнаким успехом игра позитивне и негативне карактере.

еома запажене главне улоге имао је и у филмовима Тенк, Зелена кочија и Борис Годунов. Различите улоге играо је и у најпопуларнијим руским телевизијским серијама. Редовно игра и у најпознатијим московским позотиштима. Добитник је више руских и међународних награда. Отац је четворо деце и живи у Москви.

Аутор емисије Драган Станојевић 

број коментара 0 Пошаљи коментар