Културни дневник - специјал ликовна уметност

Гост специјалног издања Културног дневника посвећеног ликовној уметности је Иван Шулетић добитник награде за цртеж фондације Владимир Величковић.

Нова фаза постојања најстарије - централне музејске куће у Србији започела је новом сталном поставком и мултимедијалним спектаклом 28. јуна 2018. Након дугих редова у данима непосредно после отварања Народни музеј бележи добру посету и током редовног радног времена. Изузетном изложбом сликара и академика Марка Челебоновића завршава се програм обележавања 50 година постојања Галерије САНУ. У Музеју савремене уметности у 2018. одржана је прва ретроспектива - изложба Акционе форме Илије Шошкића. У 2019. очекује нас ретроспективна изложба једне од највећих светских савремених уметница Марине Абрамовић. У Музеју града Београда у здању у Ресавској одржана је изложба "Дамњан - Ретроспектива 1965-2018". О "Чуду какофоније" 57. Октобарском салону реч критике историчарка уметности Милица Пекић. У Њујоршкој МоМи, као догађај од изузетне важности, одржана изложба о архитектури социјалистичке Југославије. У Палати Меизлик у Аквилеји гостовала репрезентативна изложба Народног музеја "Благо и цареви - раскош римске Србије" .

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности и културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредница: Маја Туцаковић
Реализација Сања Реџић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар