С Тамаром у акцији

Док Тамара и њен тим селектују породице за акције и емисије нове, седме ТВ сезоне - овог петка подсећамо вас на четрнаесту епизоду шестог циклуса, која је била посвећена акцији помоћи Удружењу оболелих од церебралне и дечије парализе у Ужицу.

У шестој сезони емитовања, ТВ серијал и хуманитарни пројекат "С Тамаром у акцији" ауторке Тамаре Грујић допринео је да 13 породица са територије западне Србије живе у бољим животним условима. Акција помоћи је овога пута намењена Удружењу оболелих од церебралне и дечије парализе у Ужицу.

Од прошле сезоне, када је Тамарин тим реновирао хистопа-онколошко одељење Педијатријске клинике у Крагујевцу и када су покренули акцију за прикупљање средства за први теретни лифт у тој институцији (пуштен у рад почетком децембра 2018. године), обавезали су се да ће последњу епизоду сваке наредне ТВ сезоне посветити реновирању простора намењених рањивим групама наших сународника.

Акција помоћи је овога пута посвећена Удружењу оболелих од церебралне и дечије парализе у Ужицу. Наиме, Удружење је од града добило простор који треба да буде намењен корисницима који немају услове да живе у примарним породицама, из разних разлога.

Екипа емисије "С Тамаром у акцији" реновирала је у ужичком насељу Турице два простора од 45 квадрата у приземљу стамбене зграде, у којој ће живети три мушка и три женска корисника. Све је потпуно прилагођено особама са инвалидитетом. Обимна, грађевински захтевна акција је подразумевала дупло већу донацију производа свих спонзора емисије "С Тамаром у акцији", а иницијативу је подржала и градска управа Ужица, са свим јавним предузећима.

Користећи и своје лично ангажовање у акцији "Интегритет - једнака права за све" коју организује Национална организација особа за инвалидитетом и коју је подржало Министарство културе и Јавни сервис Србије, као медијски покровитељ - у овом издању емисије Тамара отвара и питање интеграције особа са инвалидитетом у друштво. Осим што ће бити представљен и велики грађевински подухват, емисија отвара и врло важна питања и скреће пажњу на све групе људи који живе у нашој земљи.

У центру златиборског округа, Тамарина екипа је боравила током целе телевизијске сезоне и зато се ауторка осврнула на културу, фолклор, гастрономију али и конкретне културно-историјске споменике који најрепрезентативније карактеришу овај крај: прву хидроцентралу изграђену у Европи по принципима Теслине полифазне струје на реци Ђетињи, средњовековни стари град, Кадињачу али и народне рукотворине и чувену грнчарију из Злакусе...

број коментара 2 Пошаљи коментар
(петак, 08. феб 2019, 13:33) - Deda Steva Banatski [нерегистровани]

Jedno veliko BRAVO

Ovo što radi ova mlada i energična žena je za svaku pohvalu.Neverovatno, ali ovo je jedina i jedinstvena reklama na TV koju uopšte gledam.Pa čovek ne može a da ne zaplače na kraju kada nekoj od porodica unese Svetlost Ognjišta u njihov dom.

(четвртак, 07. феб 2019, 23:30) - anonymous [нерегистровани]

Bravo

Tamara je postala miljenica nacije!