Јутарњи програм

За леп седми дан фебруара имамо добре идеје. И предлоге. Први је да јутро проведете уз Јутарњи програм.

Да ли се зна како ће изгледати седница Савета безбедности и ко не жели да види шта пише у извештају генералног секретара те институције. Шта надгорњавање чланица до последњег тренутка говори о угледу институције чија је намера да се бави најважнијим глобалним темама питамо професора Дарка Танасковића. Питаћемо га и, ако се броји аргументима, а не политиком, какве би биле шансе Приштине за чланство у УНЕСКО у 2019.

Где се срећу могућности и жеље када је реч о висини пензија. До краја године најстарији суграђани могли би да буду обрадовани већим износом на чеку. По којој рачуници би та повишица могла да се рачуна, рећи ће нам Никола Алтипармаков из Фискалног савета.

На повишице, то јест већи буџет за пројекте могу да рачунају и научници и аутори пројеката из области образовања, спорта и живота младих. Шта доноси програм ЕРАСМУС ПЛУС, чији је Србија од ове недеље пуноправни члан. То нам појашњава министар просвете Младен Шарчевић.

Будућност креће с југа. О каквој је кампањи реч видећемо у Врању, једном од првих градова који ће обићи председник Србије. Шта у директном сусрету планирају да га питају мештани Пчињског округа?

Како се чувамо да вирус грипа не крене за нама, а како чувамо друге да наш вирус не оде код њих?

Како су ноћ провели Лозничани, и да ли су преживели лознички струјомери? Наш репортер проверава стање бројила, али и да ли је ухапшен бесни нападач на струјомере.

Хари Потер има стотине милиона обожавалаца широм света. Неки од њих су јутрос са нама у студију. Каквим их магнетом мами овај "чаробни дечак"?

Чачак има свог краља. А он више не свира сам. Краљ Чачка долази нам, свира и пева пред крај емисије.

Водитељи Бранко Веселиновић и Драгана Косјерина

Уредници емисије: Вања Ратковић и Нада Гогић

број коментара 0 Пошаљи коментар