С Тамаром у акцији

Нове емисије седмог циклуса хуманитарног пројекта и телевизијског серијала "С Тамаром у акцији", гледаћемо од марта. Oвог петка, подсећамо на прву епизоду шесте сезоне и акцију помоћи посвећену породици Павловић из села Градац, у општини Сјеница.

Бака Сретина (88), отац породице Милодар, мајка Ружица и троје деце Селимир (12), Милош (8) и Сузана (4 године), живе у старој породичној кући (у којој је одрасла и бака).

Никада нису имали купатило а парадоксално - имају огромну влагу у кући... због кондензације, дотрајале столарије и трошног крова.

Павловићи су врло омиљени и поштовани у свом селу, живе од свог рада и од бакине пензије, дечјег додатка и надница које заради Милодар, који је по образовању кувар и месар...

Деца иду у школу у суседно село, Штаваљ а имају организован превоз до тамо тек од главног пута. До њега углавном пешаче или их отац превози уз помоћ санки и коњске запреге. Желе да се школују и да стекну занате...

Тамара Грујић, ауторка серијала: "Направили смо им купатило, потпуно нов лимени кров, изолацију и као и увек - комплетно уредили ентеријер. Градац је једно од малобројних српских села у општини и сви мештани изузетно помажу једни другима. Имали смо фантастичну сарадњу са општином а солидарни мештани и комшије су Павловићима урадили цео кров, настрешницу и све олуке. Видећете како настаје прави сјенички сир, посетили смо резерват Увац, Ушачки пећински систем, Пештер, разговарали са поштаром који једини одржава комуникацију међу људима у овом крају, разговарала сам са три најдуговечнија старца на Пештеру. Дружили смо се и са нордијским скијашима - бијатлонцима и репрезентативцем Дамиром Растићем..."

број коментара 0 Пошаљи коментар