Јутарњи програм

У претпразничном или уобичајеном викенд - расположењу. Сањиви, или орни за нови дан. Сви заједно од 6 се будимо уз Јутарњи програм.

Уз прву кафу и прве вести улазимо у викенд. Сазнајемо какве изазове, предлоге и подршку Србија може да очекује у Пекингу и Берлину.

Какви су дани пред Србима на Косову и Метохији, а каква кампања пред кандидатима за градоначелнике општина на северу покрајине. О својим порукама бирачима представници Српске листе говориће у Јутарњем програму.

На Велику суботу по Грегоријанском календару, проверавамо колико брзо се пролази преко граничних прелаза и наплатних рампи. Подсећамо се обичаја и питамо шта све скрива боја за јаја.

Хоће ли матуранткиње неосунчане на бал? На какве новине у коришћењу соларијума треба да се навикнемо и зашто нам аргументи као што су "опасно", "Штетно" и "Канцерогено" у овом случају нису довољни? Долази нам Др Жељко Мијушковић.

После више од седам деценија тишине, ове године у припреми је неколико играних филмова о злочинима у Јасеновцу. Какву нам истину откривају и ко ће све имати прилику да је види?

Пред ученицима завршних разреда су месеци одлуке. Да ли је брзина запошљавања у иностранству критеријум на основу којег се бирају школе? То питамо будуће медицинске сестре, конобаре и куваре.

О једном посебном хору и врло посебним члановима говори нам омиљени новосадски професор историје. Долази нам, и са Хором Исон, упознаје нас Миша Близанац.

Лазареву суботу улепшаће нам и Леонтинина "Чаролија". Уз дечји глас завршавамо емисију.

Водитељ: Нада Гогић; уреднице: Нада Гогић и Вања Ратковић.

број коментара 0 Пошаљи коментар