Културни дневник

Гост Културног дневника је Даница Јововић Продановић из ауторског тима Београдске интернационалне недеље архитектуре која се у Београду одржава четрнаести пут од 9. до 30. маја.

У емисији говоримо о керамици западне Африке у Музеју афричке уметности, дневној милонги на Интернационалном фестивалу аргентинског танга и новом албуму бенда Дингоспо Дали. Наше теме су и књига "Сведок судбине", Владимира Буњца, књижевника и некадашњег уредника Другог програма Радио Београда и монографија "Авангардни мит Чаплин" Бојана Јовића.

За Реч критике Ана Тасић говори о представи "Наши преци, једите са нама", а у рубрици Ми у свету Весна Кнежевић представља позоришни пројекат Herberta Friča у бечком Burgteatru.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Драгана Пантић
Реализатор Маја Мандић
Монтажер Никола Манић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]