Културни дневник

Гост Културног дневника је редитељ Дарко Бајић.

Премијером Бајићевог филма "Линија живота" 8. маја ће бити отворен дванаести Међународни фестивал документарног филма Белдокс .

У Продајној галерији Београд отвара се групна изложба Владислава Шћепановица, Драгана Здравковића, Ивана Грубанова и Владимира Перића. Заједнички именитељ је Венецијанско бијенале.

Представљамо роман "Кућа" Иване Ђилас.

Станко Јовановић, диригент симфонијског оркестра РТС-а, концертно је обележио 30 година рада.

Најављујемо београдски наступ "Still Corners , dream pop benda" из Велике Британије.

У галерији "Мењачница" Goethe-Института отварање изложбе "007".

У Москви је аукцијска кућа Сотби организовала изложбу радова руских и холандских сликара, као увод за аукцију у Лондону.

Од мини сукњи до врућих панталона, Мери Квант је лансирала револуцију у свету моде. У лондонском Викторија и Алберт музеју у току је изложба посвећена овој икони стила.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности и културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник ре-афирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Маја Туцаковић
Монтажа Милош Ачански
Реализација Маја Мандић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]