Културни дневник

Новоизабрани редовни чланови САНУ у приступним беседама представљају највеће домете свог стваралаштва. Тим поводом, гост Културног дневника је књижевник и преводилац, Милован Данојлић, чија је беседа била насловљена "За толеранцију".

Доделом награда најуспешнијим ауторима завршен је 12. Међународни фестивал документарног филма БЕЛДОКС.

У Музеју савремене уметности отворена је ретроспективна изложба Драгана Илића "(Ре)еволуција".

24. Међународни фестивал нове музике "Ринг Ринг" отворен је у СКЦ-у наступом аутора из Србије, Аустрије, Немачке и Француске.

Изложбом "Кораци" италијанског уметника Алфреда Пирија, у Југословенској кинотеци, најављен је Фестивал италијанског филма.

Водимо вас у Тиволи, близу Рима, на изложбу "Ева наспрам Еве" инспирисану ренесансном госпом Лукрецијом Борџијом.

Сваке вечери од понедељка до петка на Првом програму после Дневника у 23 емитује се Културни дневник. Репризира се сутрадан на Првом програму у 12.30. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Биљана Бралушић Јовановић
Реализатор: Маја Мандић
Монтажер: Никола Манић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]