Културни дневник

"Српски културни простор: одлике, вредности, проблеми", тема је округлог стола који ће данас и сутра у Матици српској у Новом Саду окупити око 60 учесника, међу којима су академици, писци, професори универзитета.

Један од најпознатијих руских вокалних састава, Хор Сретењског манастира, наступио је у Центру "Сава", први пут пред београдском публиком.

Нова књига Владимира Пиштала "Значење џокера" представљена је у Бибиотеци Београда.

У Скупштини града Београда, серији РТС-а "Јутро ће променити све" припала је Награда "Дуга", која се од 2013. године додељује поводом 17. маја - Међународног дана борбе против хомофобије и трансфобије.

Представа "Теорија струна", Центра за уметност покрета PERPETUUM, премијерно је приказана на Сцени "Раша Плаовић" Народног позоришта.

Слика француског импресионисте Клода Монеа из серијала "Пластови" продата је за чак 110 милиона долара, после изложбе коју је аукцијска кућа "Сотби" организовала у Њујорку.

Гост Културног дневника је глумица Горица Поповић, добитница награде "Жанка Стокић".

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Марија Миљевић Рајшић
Монтажа: Никола Манић
Реализатор: Сања Реџић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]