Културни дневник

Ноћ музеја традиционално је одржана широм земље, а у емисији издвајамо изложбе које су обележиле ову манифестацију.

Важан јубилеј - 50 година од премијерног извођења мјузикла "Коса" у Атељеу 212. Књижевни викенд протекао је у знаку Фестивала добитника Европске награде за књижевност, а понедељак је обележило дружење публике са писцима из Данске. У Народном позоришту у Београду почело је снимање новог серијала наше куће "Златни век" - посвећен стогодишњици Опере, аутора Небојше Брадића. Завршен је Џез фест Ваљево, који слави 35 година постојања. У Музеју Народног позоришта отворена је изложба "Почеци позоришног живота у Кнежевини Србији и оснивање Народног позоришта у Београду", ауторке Јелице Стевановић. О новом филму Педра Алмодовара "Бол и слава", са филмског фестивала у Кану извештава Сандра Перовић. У Опери и Театру Мадленианум, одржана је промоција најновијег издања из области драмске уметности "Антологија савремене српске комедије", приређивача Радомира Путника. Он је, тим поводом, гост Културног дневника.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредница: Селина Ловрен Аксентић
Реализатор: Маја Мандић
Монтажа: Никола Манић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]