Културни дневник

Гост Културног дневника је Озрен Грабарић, један од најталентованијих хрватских глумаца. Његов Ричард Трећи из загребачког позоришта Гавела отвара овогодишњи Шекспир фестивал.

У Скупштини града Београда објављен је концепт и програм 53. Битефа који ће бити традиционално одржан у септембру.

У Катедрали Блажене Дјевице Марије почео је 19. фестивал "Дани оргуља". До 5. јула публици ће се представити оргуљаши немачке и француске традиције.

На сцени Установе културе "Вук Караџић" премијерно је изведен концептуални мјузикл "Пећина" композитора Ивана Илића, у режији Јане Маричић.

У Дому омладине Београда, у оквиру осмог Београдског фестивала европске књижевности, одржан је панел о критици у времену популизма и спектакла.

У културном центру "Хоум" у Манчестеру, култном простору уметничких истраживања, тренутно теку завршне припреме за представу "Пливање". Тај експериментални пројекат истражује телесне, духовне, али и сценске потенцијале пливања.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија...Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Ана Тасић
Реализатор Сања Реџић
Монтажер Бранислав Поповић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]