Ово је Србија

Завршава се упис ученика у средње школе. На сајту Министарства просвете објављене су листе ученика који ће добити књижицу жељене школе. Да ли је и ове године највеће интересовање ученика за медицинске школе и гимназије проверавамо у Нишу, Чачку и Панчеву.

У Шапцу је делегација јапанског града Фуџимиja, са којима пријатељство траје 37 година. Посету ће искористити и за обилазак индустријске зоне и фабрике Јазаки.

Бојник је једна од најмањих општина, али се о њој више не говори као о једној од најсиромашнијих. Почела је изградња путева ка неколико села, како би се становништво задржало и како би воће и поврће које производе лакше стизало до потошача,

Ваљевка Маша Цветковић са непуних 12 година и пет година тренинга пливања оборила у својој конкуренцији три државна рекорда. Одлична је ученица, иако на тренинге до Лазаревца свакоднево путује 100 километара.

Приче из Србије доступне су на дигиталној платформи РТС Планета 

Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уреднице емисије: Драгана Живојновић и Гордана Петровић

Водитељка: Драгана Анастасијевић

Одговорна уредница Редакције Дописништва: Гордана Јаковљевић  

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ово је Србија Ово је Србија

Аутор:
РТС

Свеобухватна слика свакодневице у Србији, из градова и најудаљенијих места, о будућности којој стремимо и прошлости која нас учи, кроз репортаже и директна укључења са терена. [ детаљније ]