Културни дневник

У Културном дневнику говоримо о 76. Међународном филмском фестивалу у Венецији.

Наша тема су и почетак "Антика феста", позоришног фестивала на локалитету Феликс Ромулијана код Зајечара и завршетак 14. Међународног студентског филмског кампа "Интеракција". Културни дневник истражује да ли ће после пролећних поплава Дом културе Студентски град остварити програме у новој сезони. Водимо вас у галерију УЛУС-а, на изложбу Душице и Милице Жарковић "Љубав је истина, слика је жива". У рубрици "Ми у свету", у Клужу откривамо румунско благо аристократа из периода од 16. до 19. века. Гошћа Културног дневника је Весна Капор, добитница књижевне награде "Данко Поповић".

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Драгана Пантић
Реализатор: Маја Мандић
Монтажер: Горан Томић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]