Културни дневник

Тренутно се у Београду одржава 49. Међународни скуп слависта, и тим поводом је гост Културног дневника др Бошко Сувајџић, професор на Филолошком факултету у Београду.

У Галерији ликовне и музичке уметности САНУ свечано је отворена ретроспективна изложба слика Љубе Поповића. У Чачку је почео 13. Међународни фестивал анимираног филма "Аниманима". У свечаној сали Скупштине града Београда одржана је комеморација поводом смрти Владимира Величковића. У Пожаревцу почиње реконструкција галерије "Милена Павловић Барили". У Лондону се припрема први фестивал нове драме који ће се одржати у приколици.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Ана Тасић
Реализатор Маја Мандић
Монтажер Бранислав Поповић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]