Културни дневник

Почиње 53. БИТЕФ. После гостовања у неколико десетина светских градова, пројекат Štefana Kegija и Jorga Karenbauera и чувене компаније Римини Протокол, Београд на даљински, стигао је у Београд. Тим поводом, гост Културног дневника је Антон Роуз, редитељ представе.

 

У Народној библиотеци Србије промовисана је антологија Велике српске кратке приче др Бранка Микашиновића, а у Библиотеци града Београда књига Бјанке Белове - Језеро.

Јесењу изложбену сезону Галерија Хаос започиње изложбом професора архитектуре Дејана Мрђе, уметника нашег порекла који живи и ствара у Енглеској.

У лондонској галерији Тејт британ отворена је изложба посвећена Вилијаму Блејку.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Селина Ловрен Аксентић

Реализатор Сања Реџић

Монтажер Бранислав Поповић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]