Културни дневник

Гост Културног дневника и овогодишњег Битефа јесте Денис Барнет, амерички професор драме на Универзитету у Ајови. Докторску дисертацију базирао је на комадима Душана Ковачевића, а на енглески је превео и дела Нушића, Ромчевића и Милене Марковић.

У Културном дневнику представљамо главни програм 53. Битефа, најновију изложбу уметника Вука Ћука у београдској Галерији "Звоно" и анимирано - документарни филм о односу између Михајла Пупина и Николе Тесле.

Извештавамо са Фестивала стрипа "Стриполис" у Зрењанину и најављујемо филм "Ад Астра", који је стигао у домаће биоскопе.

У рубрици "Ми у свету", Весна Кнежевић нас води на бечку изложбу Албрехта Дирера са репрезентативним избором његове уметничке заоставштине.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Драгана Пантић
Реализатор: Сања Реџић
Монтажер: Никола Манић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]