Културни дневник

Нова, 151. сезона Народног позоришта званично је почела балетом "Лабудово језеро", у кореографској поставци Константина Костјукова, и драмом "Царство мрака", Игора Вука Торбице, на Сцени "Раша Плаовић". Тим поводом, гост Културног дневника је Ивана Вујић, управница Народног позоришта.

У Београдском драмском позоришту премијерно је изведена представа "Сумрак богова", у режији Јагоша Марковића. У сали Српске академије наука и уметности одржана је свечана академија поводом 95 година Радио Београда. Центар за музику Коларчеве задужбине отвара нову сезону циклуса "Коларац" твој свет музике наступом легендарног Емерсон квартета. У Дому културе Студентски град отворен је 16. Европски фестивал анимираног филма "Балканима", а у Народној библиотеци Србије изложба илустрација Љубице Цуце Сокић. У Лесковцу је почео Фестивал младих позоришних стваралаца "Метаморфоза". Водимо вас и у лондонску Тејт британ галерију, где је у току изложба Марка Лекија, добитника Тарнерове награде.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Селина Ловрен Аксентић
Реализатор Сања Реџић
Монтажер Бранислав Поповић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]