Културни дневник

Поводом јубилеја, 100 година од оснивања Удружења драмских уметника, у Етнографском музеју отворена је изложба "Позориште у времену сваком", која сведочи о развоју српског театра.

У Културном дневнику говоримо и о Краљевском драмском позоришту "Драматен" из Шведске које гостује у Народном позоришту у Београду, о концерту Београдске филхармоније из циклуса "Бетовен Драмаквин" и новом броју часописа за теорију и социологију културе и културну политику "Култура", посвећеном култури отпора и односу културе и новца.

У рубрици "Ми у свету" водимо вас у Италију где је за посетиоце отворена једна од најраскошнијих кућа из римског доба откривена у 18. веку.

Гост Културног дневника је Владимир Маричић, џез музичар.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Марија Миљевић Рајшић
Монтажа: Никола Манић
Реализатор: Сања Реџић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]