Око магазин: Жерар Депардје и они - Путин, Вучић, Мило, Рама

"Милошевић и ми" - филм који француски глумац снима у Албанији

"Милошевић и ми" назив је филма који се управо снима на југу Албаније. Једну од главних улога тумачи Жерар Депардје. Откуд сарадња чувеног француског глумца и Едија Раме, с којим се сликао за Инстаграм? Депардје, иначе, има занимљиву историја дружења са политичарима: највећи трофеј му је свакако Владимир Путин, који му је дао руски пасош. Мало је фалило да од Мила Ђукановића добије и црногорски пасош а у Србији је добио Златни печат, највеће признање Југословенске кинотеке. Погледајте политички портрет Жерара Депардјеа.

Парламентарни избори у Србији биће одржани највероватније крајем марта следеће године, најавио је председник Србије и лидер СНС-а Александар Вучић. Ово је тек трећи пут за скоро три деценије од обнове вишестраначја да једна влада Србије издржи пун мандат од 4 године. Шта то говори о Србији и српском политичком систему, да ли је политички слаба личност на месту премијера гаранција дугог трајања Владе и какве ћемо владе имати у будућности?

Независност Шкотске је надохват руке, изјавила је шкотска премијерка Никола Стерџон на великом митингу у Глазгову са којег је затражила нови референдум о независности Шкотске. Премијерка и лидерка Шкотске националне партије сматра да су избори који ће се у целој Британији одржати 12. децембра најбитнији за Шкотску у овој епохи. Шта ће ти избори променити и да ли ће Шкоти поново добити прилику да гласају за излазак из Британије?

Уредник емисије: Горислав Папић 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Око Магазин Око Магазин

Аутор:
Горислав Папић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]