Знање имање

Развијени свет је већ дефинисао покрет да цивилизација мора корак назад ако жели напред. Поставља се озбиљно питање опстанка.

У Француској се зову колибри. У немачкој и Америци фарме будућности. Запажа се да много тога у производњи хране није како треба. Пате земљиште, вода, ваздух и наравно људи. Опомиње клима, великим променама. Где смо ту ми?

У овој емисији Знања Имања говоре домаћини и стручњаци са идејом и визијом.

Александар Радојевић из Ковина, како хумано сточарство попут система крава - теле годи и животињама и људима.

Елвир Буразеровић из организације Орка - колико су потрошачи важни и одговорни када подржавају производњу у складу са природом.

Доктор Сања Микић из Института за ратарство и повртарство Новог Сада, зашто је важна банка гена у подизању квалитета живота, посебно на селу.

Марко Булатовић из црногорског села Брезојевица о вредности планинског сира и сурутке који лако нађу купце.

Батислав Влаховић шта у складу са кластером "Пробај домаће" нуди гостима у еко селу "Кољено".

Уредник и водитељ: Јасмина Никитовић Стојичић
Новинари: Љиљана М. Петровић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Знање имање Знање имање

Аутор:
Јасмина Никитовић Стојичић

Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]