Културни дневник

У петак, 22. новембра, у Галерији Матице српске у Новом Саду биће отворена гостујућа изложба "Пунктуми. Збирка иностране умјетности Музеја савремене умјетности Републике Српске". Тим поводом, гошћа Културног дневника је директорка тог музеја Сарита Вујковић.

У Музеју Народног позоришта одржано је вече посвећено некадашњем прваку Опере, Мирославу Чангаловићу, поводом две деценије од његове смрти. Пред извођење опере "Кармен", дугогодишњој диригенткињи Зорици Митев Војновић, уручен је сребрњак за допринос и развој оперске уметности у раду Народног позоришта.

У Дворани Културног центра Београда обележено 50 година од премијере филма "Битка на Неретви" Вељка Булајића.

У Културном дневнику говоримо: о округлом столу посвећеном тумачењу песничког опуса Мирка Магарашевића и о изложби "Кино" Владимира Миладиновића. Представљамо нови број часописа "Стриполис". Били смо у Центру Сава на концерту исландског пијанисте Олафура Арналдса. Водимо вас у Лос Анђелес у Национални музеј, на изложбу посвећену Американцима јапанског порекла, који су били у Хирошими и Нагасакију 1945. године.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Војка Пајкић Ђорђевић
Реализатор Сања Реџић
Монтажер Никола Манић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]