Кухиња мога краја, осма сезона

У новој сезони популарног серијала "Кухиња мога краја", представићемо вам седам учесница, познатих домаћица у свом крају. Оне ће кроз дружење и размењивање искустава, представити своју кухињу и свој крај, али ће само једна победити.

Седам нових такмичарки које ће у овом серијалу показати своје кулинарско умеће и гостопримство су: Маријана Козомара из места Иђош, Милка Савић из села Миросаљци, Данијела Новаковић из Ждрела, Верица Видички из Деча, Светлана Никитовић из Тучкова, Александра Радисављевић из Врмџе и Светлана Јовановић из Горње Трнаве.

У првој епизоди представиће нам се Маријана Козомара, најмлађа учесница серијала. Она је рођена у Иђошу, малом месту недалеко од Кикинде, где је и одрасла са баком Маријом и дедом Живојином. Са њима у домаћинству научила је много тога: да орезује виноград, да прави ликере, ракију и вина, као и надалеко чувени китникез - специјалитет од дуње.

Након завршене средње школе у Кикинди, Маријана је у Америци завршила колеџ и упознала супруга Митра. Обоје се надају да ће у блиској будућности свој живот наставити у овом малом месту у Србији, за које Маријану везују најлепше успомене. Она је својим гласом и песмом зачинила ручак новим другарицама, а њено главно јело, иако је део банатске кухиње, било је велико изненађење. Захваљујући топлом осмеху, брзо је постала миљеница свих учесница овог серијала.

"Кухиња мога краја" - недељом у 14.55 на Првом програму РТС-а.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(недеља, 01. дец 2019, 18:35) - Mirjana [нерегистровани]

Draga

Marijana bila si divna i opravdala si naziv serijala!Tvoj osmeh leči dušu!Sve najbolje u životu!