Културни дневник

Керамичка фигурина "Црвенокоса богиња", настала пре више од 7.500 година, од данас је изложена у централном простору Атријума Народног музеја у Београду. Фигурина пронађена пре тридесет година код Оџака на Дунаву, после 6. децембра, добија место у сталној поставци Народног музеја.

Гост Културног дневника је глумац Андрија Кузмановић, поводом премијере представе "Лилиом" у Београдском драмском позоришту. У Културном дневнику - о награђеним ауторима и филмовима на 25. Фестивалу ауторског филма, који ће вечерас свечано бити затворен, o премијерама представа "Бели бубрези" у Атељеу 212 и "Позориште у паланци" у Народном позоришту у Лесковцу, као и о Здравку Чолићу, певачу који је обележио музичку сцену некадашње Југославије, а и данас наступа с подједнаким успехом. Репортери Културног дневника су и на обележавању 40 година "новог таласа'' и осталим културним дешавањима.

уредник Снежана Стаменковић Јојић
монтажер Никола Манић
реализатор Сања Реџић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]