Јутарњи програм

Ако и овог понедељка, 2. децембра, а за многе првог радног дана у последњем месецу у години, јутро поделите са нама, видећете и ово:

- Од 5. до 7 децембра, у Српској академији анука и уметности је симпозијум „Хумана репродукција  - Од донације јајне ћелије до донације митохондрија. Шта је то најновије што доноси медицина, када су донације јајних ћелија и сперматозоида у питању?

- Председница Владе Србије Ана Брнабић, путује данас у САД где ће имати низ сусрета са представницима пословне заједнице у Лос Анђелесу, Сан Франциску и Њујорку. Да ли ће то бити привредна посета, без политичких састанака, и шта Србија очекује од ове посете, нешто после 7 у оквиру прегледа тема о којима пишу дневне новине

- У Србији постоје иновативне терапије за један тип рака дојке, али осамдесет посто пацијенткиња са узнапредовалим карциномом дојке и даље нема доступну иновативну терапију. Зашто, откривамо после пола 8?

- Како да заштитимо биодиверзитет и добробит животиња у пољопривредном пределу, и шта је то одржива пољопривреда, после јутарњег дневника!

- Захваљујући недавном конституисању београдске теоријске платформе као средишта проучавања балканског и српског филма, Факултет драмских уметности активно се укључио у анализу српског филмског тржишта, али и наших аутора. Циљ је бољи српски филм

- Стара планина је највећа планина у источној Србији, и представља праву оазу лепоте и нетакнуте природе. Као једна од најлепших планина наше земље, представља огроман потенцијал за развој туризма, па није чудо што из године у годину Стару планину посећује све већí број туриста. И лети и зими. О резултатима и плановима, пред отварање зимске сезоне после пола 10

- Квиз РТС-а Слагалица је квиз са најдужом традицијом на Балкану и једна од најгледанијих телевизијских емисија у Србији и региону! Приказује се без прекида већ 26 година. Ускоро нас очекује суперфинале, а по чему ће се разликовати нешто после 10

- Да има велико срце, одавно је доказао. И када мислите да више не може ничим да вас изненади, он вас изнова демантује. Зашто најхуманији столар у Србији није отишао по награду у Њујорк? Откриће нам Милорад Јурковић, познатији као Миле столар, а још више као Миле хуманиста.

- Водимо вас на први РУТА позоришни фестивал на коме наступа шест позоришта из региона, из Београда, Загреба, Љубљане, Подгорице, Скопља и Сарајева.

- Он је успешан глумац, сценариста, редитељ, а ми га представљамо као музичара. Поред запажених филмских, телевизијских и позоришних дела, издао је 4 студијска албума. Уочи концерата, Никола Пејаковић Коља, је наш гост на самом крају емисије.

Уредник емисије је Александар Туцаковић, а коуредник и водитељ Сања Драгићевић Бабић!

број коментара 0 Пошаљи коментар