Културни дневник

У Београдском драмском позоришту је премијером представе Лилиом почео први фестивал Регионалне уније театара РУТА, а у Студентском културном центру одржан ауторски концерт Бранке Поповић, као плод дугогодишње сарадње ауторке са ансамблом Метаморфозис.

У Народној библиотеци Србије представљена је књига Легенде, митови и народни обичаји Ђердапа, аутора Јелене Бујдић Кречковић и Александра Репеџића. У Новом Саду одржана је манифестација Дани Милоша Црњанског, а у Панчеву отворена изложба Мате Ђорђевића. О свежем, новом погледу 25. Фестивала ауторског филма, који су током седам фестивалских дана обележили филмови младих српских аутора, реч критике даје Сандра Перовић. Легенда о Троји испричана је на новој, великој изложби у лондонском Британском музеју. Прослављени филмски режисер, Емир Кустурица, ускоро ће објавити први роман под насловом Злочин без казне. Тим поводом, гост Културног дневника је издавач Манојло Вукотић.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Селина Ловрен Аксентић
Реализатор Сања Реџић
Монтажер Аника Тесла

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]