Oво је Србија

Нишки Клинички центар ће и званично добити прву генетску лабораторију у Србији! Које се нове могућности отварају за нишко здравство, извештава Јелена Мариновић.

Поплаве 2014. године најозбиљније су упозорење да се климатске промене морају имати у виду. Лозничани ће добити јединствен систем који ће повезати све општине низводно од Дрине, код Малог Зворника. Како ће систем функционисати и колико брзо ће упозорити на опасност, из прилога Славице Џиновић.

Лесковачка библиотека "Радоје Домановић" слави 140. рођендан. Почела је као читаоница, са 12 наслова, а данас има фонд од 155.000 књига. Како се историја преламала кроз њен рад, испричаће Светлана Панић Цонић.

Обележва се Међународни дан особа са инвалидитетом. Тим поводом, бројне манифестације у Србији. У Чачку, у специјалној школи за децу са инвалидитетом, у току је обука за наступ у медијима. Присуствују  и родитељи, они као и деца желе да изађу из зоне "невидљивих" и чешће јавности укажу на њихове проблеме. Извештава Силвија Пашајлић.

Весна Максимовић из Крагујевца, особа са инвалидитетом, сутра ће отворити своју прву самосталну изложбу. Реч је о сликама на свили. Прилог Бојане Делибашић.

Приче из Србије доступне су на дигиталној платформи РТС Планета 

Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уреднице емисије: Гордана Петровић и Драгана Живојиновић

Водитељка: Драгана Анастасијевић

Одговорна уредница Редакције Дописништва: Гордана Јаковљевић

број коментара 0 Пошаљи коментар