Милорад Додик

Дан Републике Српске, 9. јануар, протекао је свечано у Бања Луци, уз присуство највиших званичника из Србије, али је у делу јавности Босне и Херцеговине и ове године изазвао потресе. Због чега сарајевски званичници оптужују Српску и Додика за противуставно деловање и "удар на Босну и Херцеговину"?

Милорад Додик, српски члан Председништва БиХ у интервјуу за Упитник говори како види Републику Српску и Босну и Херцеговину у наредној деценији. Да ли су већи изазови у економији или у очувању идентитета РС? Какав је значај Програма реформи због којег је настао хаос у Скупштини РС, а српска опозиција оптужила Додика да "води РС у НАТО", и за "највећу издају РС у последњих 20 година"?

Шта дугорочно може значити Декларација Странке демократске акције Бакира Изетбеговића која је донета прошле јесени и изазвала оштре реакције у Српској? 

То су само нека од питања о којима ће у интервјуу за Упитник говорити Милорад Додик, српски члан Председништва Босне и Херцеговине.

Аутор и уредник емисије је Оливера Јовићевић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Упитник Упитник

Аутор:
Оливера Јовићевић

Емисија Упитник аутора и уредника Оливере Јовићевић политички је ток-шоу који отвара све теме важне за Србију и њене грађане, без амбиције да пресуђује или сугерише решења. [ детаљније ]