Српска економија

Иновације, инвестиције, дигитализација, фискална консолидација и развој банкарског сектора само су део тема разматраних на овогодишњем, јубиларном економском форуму на Копаонику. Представници политичке, економске и академске заједнице имали су прилику да дебатују о томе шта је потребно урадити како би српска привреда убрзала свој раст.

На 25. по реду економском форуму на Копаонику анализирани су резултати постигнути на пољу економије у претходној години. Дискутовало се о моделима и изазовима који се тичу националног привредног раста, као и значају регионалне економске интеграције и сарадње. Заједно сa представницима бизнис сектора из држава окружења, српски привредници су разговарали о потенцијалима и могућностима за остварење пословних идеја, као и заједничким наступима на трећим тржиштима.

О актуелним питањима из света економије на националном, регионалном и европском нивоу, о економском изазовима Србије на путу ка Европској унији и даљем развоју домаће економије за емисију Српска економија говоре председник Савеза економиста Србије Александар Влаховић, председница Владе Републике Србије Ана Брнабић, министар за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Зоран Ђорђевић, министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић и председник Фискалног савета Србије Павле Петровић.

број коментара 0 пошаљи коментар