Прича о Богу са Морганом Фрименом

Епски серијал који истражује како су религије обликовале светску историју - и како и даље утичу на животе свакога од нас без обзира на то у шта верујемо или не верујемо.

Оскаровац Морган Фримен обилази света места широм планете, а свака епизода се бави различитим аспектима религиозности и покушава из различитих углова да приступи питању постојања Бога и свим осталим недоумицама и питањима која одатле произилазе. Одговоре на ова питања покушавају да понуде припадници различитих религија и филозофских школа.

Шеста епизода: Моћ чуда

Верници сматрају да им се Бог обраћа путем чуда и да су чуда доказ божанског. Већина верника верује да Бог пази на нас. У сваком тренутку сваког дана води нас и чува. За хришћане су чуда доказ да живот није насумичан. Верују да Бог интервенише с разлогом.

Јевреји такође верују у чуда. Њихова вера је изграђена на темељу Божје интервенције. Кинези верују да постоји разлог за све што се дешава. У човековој је природи да уочи симфонију у какофонији догађаја. Али то не значи да божанско провиђење не постоји.

Морган Фримен креће на путовање да открије моћ чуда. Покушаће да открије шта је то срећа, а шта судбина. Видеће како вера у чуда може да промени историју. Да ли је вера у чуда вера да је живот нешто више од оног што видимо, прихватање да постоји нешто што нас све повезује, што нас спаја?

број коментара 0 Пошаљи коментар