Мира Адања Полак: Ексклузивно

Како наћи мир у души

Врема свакодневног живота баца људе у ковитлац нерешивих проблема. Немају сви одбранбене механизме да се са тиме изборе.

Многи сами посежу за лековима, консултују се са  пријатељима али ретко одлазе код стручњака психијатра и псхихолога који би на стручан начин указао помоћ исто тако као и када оду код лекара јер кашљу.

Стање психе је веома вазно за функционисање личности и зато свака промена понашања треба да упозори да нешто није у реду.

Породица често занемари ту чињеницу а особа којој се то догађа тако живи и мучи се.

Мој одлазак у дневну болницу "Др Лаза Лазаревић" у Београду и разговори са лекарима психијатрима, др Александром Ђерић, др Иваном Шосић-Барац радним терапеутима Иваном Крсмановић и Драганом Цмиљковић и пацијентима показује да је дневна болница место где ако имате проблем можете отићи и затражити помоћ исто тако као и када одете у дом здравља на преглед или да Вам препишу лек.

Важно је да људи препознају стање у коме се налазе, да на време затраже помоћ и схвате да се обољење душе лечи и да излечени човек од менталне болести може да се врати свим својим  активностима као и да током лечења може да обавља своје дужности.

Страх од менталних обољења треба да буде исти као и страх од свих других болести, јер у телу налази се душа која исто тако има права да се разболи.

број коментара 0 Пошаљи коментар