Еду глобал

Недавно је одржан први регионални састанак ЕУ платформе за суживот људи и великих звери и започета је прекогранична сарадња на заштити популација медведа, риса и вука у Динарској регији.

Аутохтоне или изворне расе домаћих животиња су мање продуктивне али веома значајне за очување биолошког генофонда. Откривамо на који начин се спроводи заштита аутохтоних раса домаћих животиња у Србији.

Еколошка тужба као средство заштите права на здраву животну средину постоји у нашем правном систему од 1978. године. Представљамо приручник "Еколошка тужба" са препорукама за примену. Делиблатска пешчара је један од највећих центара биодиверзитета у Европи. Прво пошумљавање Делиблатске пешчаре је започето пре 200 година.

Научници још увек трагају за одговором на питање шта је прави узрок насукавања китова, да ли они то раде када су стари и болесни, да ли када залутају или им магнетно поље Земље поремети навигацију. Оно што сигурно знамо је да су то потресне сцене и да тада љубитељи природе и животиња улажу надљудске напоре да спасу највеће сисаре на свету.

Уредник серијала: Јелена Радовић Јовановић
Водитељ: Ђорђе Драгићевић

број коментара 0 Пошаљи коментар