Бунт: Сурови Сурф Панк

У овом издању емисије Бунт представљамо вам Сурови Сурф Панк, бенд из Војводине. Они су уживо у студију извели две песме "Сурови сурф панк" и "Будале". Нешто више о овом бенду сазнаћете кроз разговор, који су чланови бенда водили са Бранком Главоњић.

Гост Бунт Ретроактива ове недеље је Јован Матић - фронтмен Дел Арно Бенда, најпознатијег реге састава на овим просторима. Након дуже паузе, Дел Арно Бенд је коначно објавио нови албум "Ако не знаш шта да радиш", са којим најављују и почетак велике концертне сезоне. Београдски концерт ће одржати 9. фебруара у Дому омладине. У овонедељној рубрици Бунт Ретроактив упознаћете боље Јована кроз његове омиљене књиге, филмове, стрипове и музику.

Током фебруара у Дому омладине, поред овог концерта, можете уживати у разноврсном програму. Један од догађаја је и underground black metal фестивал Lupercalia Prima, који се одржава по први пут. У Малом клубу Дома омладине 9. фебруара, у оквиру фестивала, први пут у Србији ће наступити и немачки бенд Sammath, који ове године прославља 25 година рада.

У великом Хангару Луке Београд, у организацији Блендера, одржаће се сензационална журка, за коју је задужен британски DJ и продуцент Alan Fitzpatrick. Алан је једна од водећих звезда светске клупске сцене и заједно са њим, у Хангару 8. фебруара, као подршка ће наступити и домаћи DJ-еви. Међу њима је и млада снага домаће електронске сцене - DJ Peter Portman, који за Бунт открива на који начин он ствара и доживљава музику.

Екипа Бунта је испратила и концертну промоцију деби албума "У недостатку воље и смисла", београдског састава ППТ (Природно право и течурке) у Дому омладине. ППТ су били финалисти 3. Бунт Рок Фестивала. Конкурс за 5. БРФ је отворен до 13. фебруара. Демо бендови до тада могу послати пријаве на buntrokfestival@gmail.com или на адресу Таковска 10, 11 000 Београд, са назнаком "За Бунт Рок Фестивал". Пријава мора да садржи песму у трајању до 5 минута, текст песме, биографију и фотографију бенда.

Аутор емисије: Бранка Главоњић
Новинарка: Катарина Вујовић
Редитељ: Јован Бачкуља

број коментара 0 Пошаљи коментар