Српска економија

Српска економија била је на представљању рада еШалтера где су се председница Владе Србије Ана Брнабић и министарке правде и грађевинарства Нела Кубуровић и Зорана Михајловић сложиле да је циљ да Србија има ефикасну, брзу, транспарентну управу у служби грађана.

У том смислу, реформа катастра је погодила суштину. За пола године употребе еШалтера било је 133.000 захтева које су грађани и привреда поднели преко јавних бележника који од јула прошле године по службеној дужности обављају упис непокретности.

У данашњој емисији проверавамо који су планови Националне службе за запошљавање у овој години. Били смо у београдској филијали и разговарали са Марчелом Вуинац Обућинa о томе на који начин се организују обуке за незапослена лица. Из прве руке смо добили податак да је и за 2019. oбезбеђено довољно новчаних средстава за спровођење мера активне политике запошљавања.

На који начин грађани могу најбрже да остваре услуге које пружају службе за катастар непокретности, питали смо у Инфо центру Републичког геодетског завода чији су оператери на месечном нивоу имали и до 10.000 позива.

У рубрици "Три питања за привреднике" за Српску економију одговоре даје Вук Губеринић.

Уредница емисије: Данка Милошевић

број коментара 0 Пошаљи коментар