Бунт Магазин

О новим издањима, спотовима и предстојећим важним догађајима на домаћој алтернативној сцени говоримо и у овонедељном издању Бунта.

У рубрици Бунт Ретроактив представљамо вам директорку Lovefesta - Златану Павловић, која за Бунт открива која музика, филмови, књиге, стип и спотови су највише утицали на њу. Lovefest је стари партнер Бунт Рок Фестивала и ове године ће се одржати од 1. до 3. августа, на добро познатој локацији, у градском парку на Језеру у Врњачкој Бањи.

Екипа Бунта је посетила и Радио Београд, где смо се дружили са ауторима најстарије радијске емисије Хит 202 - Владимиром Јанковићем Џетом и Олгом Кепчијом, који су покренули и Рок Годишњак. Гласање за Рок Годишњак 2018. је и даље у току, где се у неколико категорија бирају најбоља издања из 2018. године.

Међу новим издањима је и дебитантски албум "This dream will never end", састава Dreambirds, који су објавили крајем прошле године за издавачку кућу Menart. Крајем јануара објавили су и спот за песму "Tonight", која се нашла као нови предлог на Топ листи Бунт за фебруар.

Међу новим предлозима, на Топ Листи Бунт за фебруар, je и нови спот за песму "Let it all come to us by itself" новосадског састава Спутник. Бенд је првобитно настао у Сремској Митровици, да би временом своју базу пронашао у Новом Саду, где су се бенду прикључили нови чланови.

Средином фебруара излази нови албум београдске групе Канда Коџа и Небојша. Албум су назвали "Ускоро" и ускоро можете да очекујете његову концертну промоцију, која почиње са концертом изненађења на тајној локацији у Београду. Поред дигиталних платформи, на којима се албум може пронаћи, "Ускоро" ће имати и своја физичка издања, у виду диска и винила.

Друго издање Hith Festa одржаће се од 15. до 17. фебруара у просторијама УРМУС-а. Током три дана имаћете прилику да чујете бендове Overdrive, Lem Jem, She Loves Pablo, Камене каре, Брат, Вране камене, Вето, Музика полуделих и Бедници.

Поред овог догађаја, Бунт вас као и увек води на многобројне концерте, који ће се одржати у недељи пред нама.

Видећете и како су ваши гласови утицали на стање Топ листе Бунт. Гласање за избор Хита фебруара и даље је у току и одвија се унутар фејсбук групе Бунт РТС - Топ Листа Бунт.

Аутор: Бранка Главоњић
Новинарка: Катарина Вујовић
Редитељ: Јован Бачкуља

број коментара 0 Пошаљи коментар