Траг: И космос кичица завичајно пише, Слободан Јевтић Пулика

Траг: И космос кичица завичајно пише

Иако решен да остане на бреговима изнад Клермон Ферана, где је, после Рима, Вашингтона, Чикага и Париза, пронашао рајско поднебље за своје стваралаштво међу Французима, уметник Слободан Јевтић Пулика не може своје срце да отргне од родног Ваљева, коме жели да поклони изузетно вредне слике.

Његови мурали красе бројне зграде и установе, а слике са видовима свемирске преокупације су у вредним колекцијама и великим галеријама.

Пулика или Слобо, како га зову у Француској, човек је од угледа у друштвеном и јавном животу Клермон Ферана. Посебну пажњу придаје традиционалним пријемима у својој кући у селу Тернант, подно угашеног вулкана Пиј де Дом. Подразумева се, о богатој трпези се том приликом сам стара. На његов пасуљ пребранац француски пријатељи узвраћају тек савладаним речима на српском.

Он је жива историја једног времена. Човек широког срца који живи реалан жвот, истичући у свакој прилици своју припадност Србији и завичајном Ваљеву.

Аутор емисије Радован Лазаревић са сниматељем Дарком Деспотовићем, у реткој прилици забележио је у Клермон Ферану Пуликину космос кичицу која завичајем пише.

У галерији РТС-а у Таковској 10 у току је изложба Слободана Јевтића Пулике. Изложба траје до 17. марта.

Аутор: Радован Лазаревић
Сниматељ: Дарко Деспотовић
Уредник: Љубисав Алексић

број коментара 0 Пошаљи коментар