Фестивал науке 2018: Земља будућности

Највећи научни фестивал у Југоисточној Европи одржаво се под слоганом "Земља будућности" са циљем да преиспита будућност наше планете, али и понуди научна, еколошка и одржива решења за генерације пред нама.

И све то, као и претходних година, уз много занимљивих експеримената, узбудљивих изазова и најновијих научних трендова које у Београд су донели научници из целог света.

Љубитељи свемирских авантура могли су да одседну у орбиталном хотелу познатијем под називом "Свемирска станица". Посетиоци који уместо свемирских више воле путовања кроз време, открили су како да се прошетају кроз различите историјске епохе уз свега неколико плесних корака. Они којима је пак драже истраживање наше планете, добили су прегршт савета за боравак у природи безбедан како по људе, тако и по остали живи свет. Корисне препоруке на Фестивалу науке проншли су сви они који природом желе да оплемене свој градски живот, а појам рециклаже је добио сасвим ново значење на великом игралишту где су у нови живот враћене старе, заборављене справе за вежбање.

Уреднице емисије: Милица Момчиловић и Ивана Ковачевић
Водитељ: Драгана Даничић

број коментара 0 Пошаљи коментар