Културни центар

Културни центар истражује да ли је наша културна баштина жив или мртав капитал и да ли посвећујемо довољно пажње неговању нашег културног наслеђа. Ако се друштво не брине о баштини, она остаје у талогу историје, и постаје знак друштвеног пораза. Ако друштво, са друге стране, ради на њеном чувању и оживљавању, њене вредности се могу напипати и у будућности.

О овим питањима у емисији расправљају Марко Грковић, археолог и директор Завода за заштиту споменика културе у Крагујевцу, Вишња Кисић, историчарка уметности и генерална секретарка организације "Еуропа Ностра Србија", Дејан Миљковић и Бранко Павић, редовни професори на Архитектонском факултету у Београду, Милисав Савић, писац и главни уредник и директор Просвете 1982-2004, Драган Миленковић, генерални директор Просвете, Небојша Брадић, главни и одговорни уредник КУП-а РТС и Радослав Зеленовић, некадашњи директор Југословенске Кинотеке.

У емисији ће бити речи и о премијерама представа "Тартиф" Игора Вука Торбице у Народном позоришту у Сомбору и "Аутентична сведочења: 1968" Ане Миљанић у Центру за културну деконтаминацију, затим о догађају "Феминистичко васпитавање на сав глас" у Крокодиловом центру, изложби "Знакови" албанског уметника Фатлума Дочија у Културном центру Београда, музичком рекреирању, као и о предстојећем ФЕСТ-у. Рубрика Феномен је посвећена фламенку, а Јубилеј осамдесетогодишњици од смрти Сигмунда Фројда. На Танку линију стаје словеначка певачица Ања Рупел која је била гошћа Београда.

Централни гост емисије је позоришни редитељ Андраш Урбан.

Главни и одговорни уредник Културно-уметничког програма: Небојша Брадић
Креативни директор: Борис Миљковић
Уредник серијала: Данијела Пурешевић
Уредник емисије: Ана Тасић
Редитељ: Иван Буквић
Монтажер: Горан Мијић
Аутори рубрика: Драгана Пантић, Јасмина Врбавац, Ана Тасић, Александар С. Јанковић, Јасмина Мијић, Христина Василијевић
Новинар: Јелена Виденовић
Водитељ: Жељко Максимовић

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар