Бунт Магазин

Емисија Бунт и ове недеље вас води на многобројна дешавања, која ће се одржати у предстојећим данима.

Посебну пажњу вам скрећемо на прво издање Хали Гали - догађај, фестивалског типа који ће се одржати 23. фебруара у Drugstore-у. Овај догађај доноси лични приступ сцени и предтсавља вид борбе бендова млађе генерације да освоје нове просторе и публику. У клубу Drugstore постојаће неколико бина, постављених у различитим просторијама, односно собама. У соби "Ноћне море" наступиће: Ева Рас, Limbo Lighting, Nike Eyes, Palms Voice, Genomelectronics, Bleach, Andria и Aaska. У "Црној соби" наступиће Буч Кесиди, св. Псета и Dogs in Kavala, а у "Новој соби" Газарпазорп, Sitzpinker и Визељ. Тим поводом, гост овонедељног Бунт Ретроактива је један од иницијатора и организатора догађаја, басиста групе Визељ - Алекса Недић.
Истог дана у Дому омладине, ирски панк састав из Београда - Cassidy Brewery, концертом ће прославити десет година рада и постојања на сцени. Бенд иза себе има један албум, који су издали за Менарт издавачку кућу, а за Бунт откривају занимљивости у вези припрема за следећи албум.

За суботу, 23. фебруара, Блендер је припремио спектакуларну журку, за коју је задужена велика светска звезда електорнске сцене - Hot Since 82. Међу домаћом подршком наћи ће се и Андрија Антић, познатији као Andrew Meller - име које постаје све популарније у целом свету. Његове траке су пуштали Carl Cox, Nicole, Moudaber, Paco Osune, Nakadie. Поред њега, као домаћа подршка на великој журци, наступиће и Wise D & Kobe Ido.

Сарајевска група Чинчила увелико ради на другом албуму, који планирају да објаве средином године за издавачку кућу Lampshade Media. Други албум су најавили синглом "Егоманијак", а недавно су објавили и други спот за песму "Марш на марс". Њихову посету Београду смо искористи за дружење и занимљиве приче, које вам доносимо у вечерашњем издању Бунта.

Представљамо вам и нови музички пројекат КЈТБ, иза којег стоји Ранко Станојевић. КЈТБ почиње да живи као streetwear израз крајем 2014. године, да би се ускоро преточио и у музички концепт, којим Ранко жели сцени да понуди нешто другачије. Недавно је објавио спот за песму "Драга, драга", који је сниман на југу Италије и Малти.

Заједно бирамо хит фебруара на Топ листи Бунт - погледајте како су ваши гласови утицали на стање листе.

Аутор: Бранка Главоњић
Новинарка: Катарина Вујовић
Редитељ: Јован Бачкуља

број коментара 0 Пошаљи коментар