Магазин Србије на вези

Очување осећања припадности код деце српског порекла у расејању и неговање српског језика, окосница је "Свесрпског дечијег сабора" који ће окупити децу од 10 до 14 година са свих континената.

Шта је све предвиђено програмом, говори Ивана Теодоровић Стојановић из Дечјег културног центра, који је један од главних организатора манифестације, заједно са Управом за дијаспору Министарства спољних послова, а под покровитељством Председника Србије.

"Поздрав из Србије", која је и химна овог догађаја, извешће Хор ДКЦ, са диригентом Невеном Ивановић.

Водимо вас у Цирих, где се традиционално поводом празника св. Ћирила и Методија одржава посебна манифестација. Ове године, програм је отворио епископ аустријско-швајцарски г. Андреј и протојереј др Мирослав Симијоновић у Храму Успења Пресвете Богородице, на коме су, поред нашег народа и српских дипломата, учествовали и народ и свештенство из Русије, Украјине, Белорусије, Бугарске и Македоније. Ексклузивно, њихови представници говоре за Магазин Србија на вези.

За серију коју сте волели, "Корени", глумац Игор Ђорђевић, недавно је добио награду града Београда, а у нашој емисији говори и о улогама које су, поред Ђорђа Катића, утицале на његову каријеру.

Академски сликар Шандор Шлајф, приказаће у нашем студију део своје изложбе.

Гост емисије је и Златко Манојловић, један од најбољих гитариста бивше Југославије који пуних 35 година гради успешну каријеру у Немачкој.

Уредник емисије Сузана Гвозденовић Пузовић

Редитељ Драгица Гачић

број коментара 0 Пошаљи коментар