Српска економија

Друга АФА недеља иновација је ове године окупила више од 70 учесника који су стигли у Београд из Уругваја, Немачке, Израела, чак и Аустралије. Током трајања недеље иновација, одржана је и конференција "Како изградити национални оквир за иновациони екосистем и економију утицаја".

Привредна комора Србије потписала је Меморандум о разумевању са Свекинеском федерацијом за индустрију и трговину. Две земље ће заједно радити на стварању услова за бољу сарадњу кинеских и српских компанија, а најављен је и велики пословни форум који ће бити организован до краја године у Кини.

Конференција "Сарадњом до одрживог развоја - Агенда 2030" одржана је ради подизања свести о Агенди 2030 Уједињених нација и неопходности локализације циљева одрживог развоја. Учесници конференције сложили су се у оцени да је за постизање циљева одрживог развоја неопходно укључивање релевантних актера на глобалном, националном и субнационалном нивоу, обухватајући општине, локалне самоуправе, као и невладин и приватни сектор.

Подстицање безготовинских плаћања једна је од кључних мера Националног програма за сузбијање сиве економије и важан иснтрумент за смањење корупције и криминала. Шта НАЛЕД, Влада Србије и привредници раде на подстицању безготовинског плаћања.

Економија Србије расте. Расте и економија еврозоне. У мају су, пети месец заредом, порасле и цене хране, а у Хрватској је скочила продаја аутомобила.

Уредница емисије: Данка Милошевић

број коментара 0 Пошаљи коментар