Вавилон

Песник Дејан Алексић, добитник је престижне награде, можда и највеће песничке награде код нас, Васко Попа. Он из своје награђене збирке песама Радно време раја, чита песму Путопис, а о његовом стваралаштву говори проф. др Драган Бошковић.

 

 

У септембарском Вавилону, могуће је погледати и интервју са Весном Капор која је за нову збирку прича, Венац за оца, добила награду Данко Поповић, а позната је по својој лирској прози која се успешно уплиће са епским наративом.

Проф. др Биљана Дојчиновић, заслужна за прошлогодишњу конференцију одржану на Филолошком факултету у Београду на којој је главни гост био један од водећих светских писаца, британац Ијан Макјуан, говори о новом роману овог писца, Машине као ја, провокативној причи која промишља могућност присуства андроида у животима људи.

Почетком септембра у региону се прати и ко ће добити награду Меша Селимовић за најбољи роман написан у протеклој години на свима разумљивом језику у Србији, БиХ, Црној гори и Хрватској. У Тузли је ту титулу ове године понела Сенка Марић, списатељица из Мостара за роман Кинтсуги тијела који причу жене оболеле од канцера, прати од оболевања до излечења.

Вавилон препоручује гледаоцама овога пута и два изврсна сајта - интернет часопис Либартес које уређују и осмишљавају Милена Илић Младеновић, Маријана Николајевић и Александра Јовичић. Други портал који је за сваку препоруку и где се могу наћи и квалитетни бесплатни садржаји је инострани сајт Отворена култура.

У рубрици Путописи, овога пута, Вавилон представља књигу Речник заљубљеника у Индију Жан-Клод Каријера која наши читаоци већ одлично познају по књигама Разговори с Далај Ламом, Не надајте се да ћете се решити књига и Речник глупости и грешака у расуђивању.

Осмишљава и уређује: Јасмина Врбавац

Режија: Марко Шотра.

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар