Студио знања: Померање граница

Колика је моћ човека у померању граница? Од чега она зависи? И каква је улога природе у читавој тој причи?

Гледајући у звездано небо научници долазе до различитих претпоставки када је реч о изгледу Универзума. Наводе да то зависи од односа брзине његовог ширења, количине материје и тамне енергије. Међутим, у једном се углавном сви слажу, а то је да у сваком случају постоји могућност да је он заправо бесконачан и да ће се вечно ширити у бескрајно великом простору. Ако Универзум нема краја, да ли то можда важи за неке друге ствари? Да ли границе постоје или су оне само у нашој глави, односно јесу ли оне мит или стварност? Ко одлучује о томе и ко их одређује? Трагајући за одговорима на ова, али и многа друга питања, тестирамо границе људског тела и ума.

У "Студију знања" рушимо баријере уз помоћ проф. др Горана Брајушковића са Биолошког факултета, доктора медицине Алексе Живковића и нашег прослављеног ватерполисте и селектора ватерполо репрезнетације Србије - Дејана Савића. Изузетно важну улогу када је реч померању граница има људска психа. Управо зато смо посебно место сачували за психотерапеута, доктора Зорана Миливојевића. Наша мисија има још два стална члана. То су др Тања Аднађевић из Центра за промоцију науке и Владимир Љубичић из НТЦ система учења. На музичкој подршци се овог пута захваљујемо Тамари Жежељ и члановима њене екипе.

У нашем студију ћете видети и мале математичке генијалце који ће у неколико секунди обавити комплексне математичке прорачуне и то без папира и оловке, открити нешто више о рекордима у броју трбушњака и склекова и уживати у мађионичарским триковима који руше границе људске перцепције и чула.

Уредник "Студија знања": Зоран Живковић
Уредник емисије и водитељ: Ивана Миленковић
Ководитељ: Винка Мариновић
Редитељ: Дарко Камарит

број коментара 0 Пошаљи коментар