Александра Перовић - Прозор у људски ум

Дуже од четврт века живи у Лондону али је становник света. За њу је дом тамо где су људи које воли. Наш сусрет у Београду обележила је задивљујућа животна и професионална енергија проф. др Александре Перовић.

Александра Перовић је ванредни професор на Одсеку за клиничку лингвистику и развојну психологију Универзитетског колеџа у Лондону, чувеног UCL-а. Постдокторске студије, на Катедри за мозак и когнитивне науке, заокружила је на још чувенијем MIT-ју, Бостон, Масачусетс.

Језик је за Александру неисцрпно поље истраживања а њен научно-истраживачки рад фокусиран је на децу и одрасле са аутизмом, Дауновим и Вилијамсовим синдромом. Један је од оснивача Удружења за Вилијамсов синдром за подручје Балкана и сву своју енергију, знање и ауторитет несебично користи да Удружење ојача а свест друштва подигне када су у питању људи са посебним потребама.

Проф. др Александра Перовић је у животу и каријери корачала чудним путевима, у смислу изазова и одлука. Замало је постала милионер. Али замало. MIT у Бостону је јако желео да је задржи. Она је рекла "не", и одлучила се за Европу. Јер, како тврди, на "старом континенту" породица лепше расте.

Аутор емисије Мирјана Николић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар