Магазин Србије на вези

Звуци ласерске харфе на Недељи иновација

Место сусрета и повезивања привредника и научно-истраживачке заједнице, како би заједно подстицали развој иновација у Србији је манифестација "Innovation week", недеља иновација, која се у Београду, Новом Саду и Нишу одржава до 1. јуна. Укључити водеће домаће и светске компаније из чијих искустава може много да се учи, спајање академије, универзитета и индустрије, што ће довести и до нових послова и радних места, и ублажити проблем губитка
многих досадашњих професија, због вештачке интелигенције која је све присутнија.

Гост емисије, Др Милица Ђурић-Јовичић, в.д. директор Иновационог центра ЕТФ-а и програмски директор "Innovation week"-а, откриће нам шта је манифестација изродила ове године, и зашто не одлази из земље, упркос престижним дипломама које је стекла и препоручују је свуда у свету. "Могуће је радити светске пројекте у Београду са паметним и вредним људима из Србије", тврди наша гошћа.

Глумац, Дејан Јелача, који живи и ради у Њујорку, гостујући у емисији, одвешће нас у Америку, где је добио награду за најбољег глумца на Фестивалу у Вирџинији, глумећи Американца. Заштитно је лице кампање против дискриминације у Америци, на позив градоначелника
Њујорка, а снимио је и ТВ серију "Идеали" на ХБО, чија је премијера на лето. Гледаоци га памте по оживљавању ликова наших великана у ТВ серијалу РТС-а "Заборављени умови Србије".

Наш дописник из Торонта, Бранка Дикановић Трбојевић, води нас у "Пулс театар" у Торонту, највећи драмски студио на српском језику на северно америчком континенту, намењен деци.
 
Гости емисије су Биљана Крстић и Влада Пановић, који ће извести "Гајтано мори моме", традиционалну песму, која ће се чути и на кoнцерту "Мирис баштине", 6. јуна у Београду.            

Нови ЦД групе "Галија", у издању ПГП РТС-а, "У рају изнад облака", представиће Ненад Милосављевић.

Уредник Сузана Гвозденовић Пузовић

Музички уредник Бранка Лолић

Редитељ Драгица Гачић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар