Милена

Емисија посвећена Милени Дравић на РТС

У знак сећања на једну од наших највећих глумица, Милену Дравић, Редакција за културу Радио-телевизије Србије припремила је специјалну емисију "Милена".

Уз госте, Миленине колеге - редитеље и глумце, подсетићемо се њене изузетно плодне глумачке каријере која је обележила како модерну историју филма и позоришта, тако и најважнија поглавља у историји наше телевизијске куће.

Милена Дравић Милена Дравић

Милена Дравић је своју глумачку каријеру отпочела још као средњошколка, 1959. године у филму "Врата остају отворена", Франтишека Чапа, а већ 1962. године постала је најмлађи лауреат Златне арене на Филмском фестивалу у Пули, за улогу у филму "Прекобројна", Бранка Бауера. Да је реч о глумици светског формата било је јасно већ 1980. године када је награђена Златном палмом на Међународном филмском фестивалу у Кану за улогу Каће у филму "Посебан третман" Горана Паскаљевића. Радила је са многим значајним редитељима са простора бивше Југославије, тумачећи улоге широког спектра у филмовима најразличитијих жанрова и поетика - од партизанског ратног филма, преко филмова Црног таласа до романтичних комедија. Телевизијски гледаоци памтиће је по највољенијем шоу програму свих времена "Образ уз образ" где је заједно са својим животним и глумачким партнером Драганом Николићем ову врсту програма подигла на ниво уметности.

О Милени Дравић у емисији ће говорити: Рајко Грлић, Горан Марковић, Горан Паскаљевић, Тања Бошковић, Михаило Вукобратовић, Вељко Булајић, Дејан Мијач, Милан Караџић, Горан Радовановић, Бранка Петрић, Југослав Пантелић, Срђан Карановић, Стефан Арсенијевић, Милан Марић, Петар Бенчина и Весна Чипчић.

Ауторке емисије: Сандра Перовић и Снежана Стаменковић.
Сценариста: Кристина Ђуковић

број коментара 0 Пошаљи коментар